Επικοινωνήστε μαζί μας

Στοιχεία

 

Ένωση Γονέων – Ηλιαχτίδα

Διαδόχου Παύλου 17,

15452, Ψυχικό

Τηλέφωνο

2106713949 – 6938450507

Δωρεές

Εθνική Τράπεζα 100/29605671
IBAN GR9501101000000010029605671

 

Αίτηση Εγγραφής Μέλους

Προς το Σωματείο

Ένωση Γονέων – ΗΛΙΑΚΤΙΔΑ
Διαδόχου Παύλου 17, 15452 Ψυχικό,
Τηλ. 2106713949
e-mail: info@iliaktida.gr

Προσωπικά Στοιχεία:

ΕΠΩΝΥΜΟ:

ΟΝΟΜΑ:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

ΤΗΛΕΦΩΝΟ:

E-MAIL:

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ:

Είμαι:      Γονέας          Συγγενής          Φίλος
ατόμου με σύνδρομο Ντάουν και επιθυμώ να γίνω συμμετέχον μέλος του Σωματείου ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ.

Ημερομηνία                                   Υπογραφή

Με την αίτηση αυτή ζητάτε να γίνετε ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝ μέλος του Σωματείου ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ

Κατεβάστε σε word την αίτηση εδώ

Συχνές ερωτήσεις

Τι είναι το Σύνδρομο Down

Το σύνδρομο Down είναι η πιο συνηθισμένη χρωμοσωμική ανωμαλία στους ανθρώπους. Πήρε το όνομά του από τον Άγγλο John Langdon Down, που πρώτος το περιέγραψε το 1866. Προκαλείται από ένα λάθος στην κυτταρική διαίρεση του 21ου χρωμοσώματος. Τα ακριβή αίτια του χρωμοσωμικού λάθους στο σύνδρομο Down δεν είναι προς το παρόν γνωστά.

Υπάρχουν τρία χρωμοσωμικά πρότυπα που έχουν σαν αποτέλεσμα το σύνδρομο Down:

Τρισωμία 21:

 • Επίσης γνωστή ως μη διαζευκτική τρισωμία 21
 • Κάθε κύτταρο στο σώμα περιέχει ένα επιπλέον χρωμόσωμα 21
 • Συμβαίνει στο 95% των ατόμων με σύνδρομο Down

Μετάθεση:

 • Ένα επιπλέον κομμάτι του 21ου χρωμοσώματος συνδέεται ή «μετατοπίζεται» σε ένα άλλο χρωμόσωμα
 • Συμβαίνει σε 3-4% των ατόμων σε σύνδρομο Down

Μωσαϊσμός:

 • Είναι το αποτέλεσμα ενός λάθους στην κυτταρική διαίρεση αμέσως μετά τη γονιμοποίηση (σε όλους τους άλλους τύπους του συνδρόμου Down η χρωμοσωμική ανωμαλία συμβαίνει κατά τη διάρκεια ή πριν από τη γονιμοποίηση)
 • Αντί να έχουν ένα επιπλέον 21ο χρωμόσωμα σε κάθε κύτταρο, τα άτομα αυτά έχουν 46 χρωμοσώματα σε μερικά κύτταρα και 47 χρωμοσώματα σε άλλα κύτταρα
 • Ελάχιστα από τα τυπικά σωματικά χαρακτηριστικά του συνδρόμου Down μπορεί να είναι εμφανή. (Rynders and Horrobin, 1996: Selikowitz, 1990)

Το ποσοστό του συνδρόμου Down στον Καναδά είναι περίπου 1 στις 700 βιώσιμες γεννήσεις και είναι ανεξάρτητο από το εθνικό υπόβαθρο, το μορφωτικό επίπεδο ή την κοινωνικο-οικονομική κατάσταση των γονέων. Περισσότερο από 80% των παιδιών με σύνδρομο Down είναι γεννημένα από γυναίκες κάτω των 35 χρόνων με μέσο όρο ηλικίας της μητέρας 28 ετών. (Νοσοκομείο Παίδων της Alberta, Calgary, Alberta, 1999)

Για την πλειονότητα των παιδιών με σύνδρομο Down, η διάγνωση γίνεται κατά τη γέννηση ή λίγο αργότερα. Η ανίχνευση του συνδρόμου σήμερα επιτρέπει την πρώιμη παρέμβαση και τη δυναμική αντιμετώπιση των συγγενών προβλημάτων υγείας.

Όπως στο γενικό πληθυσμό, έτσι και οι άνθρωποι με το σύνδρομο Down παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία ως προς τις αντιληπτικές, κοινωνικές και συμπεριφοριστικές ικανότητες και στην ανάπτυξη των δικών τους μοναδικών προσωπικοτήτων και ταλέντων.

Πως θα βοηθήσουν οι δωρεές

Άμεση προτεραιότητά μας αποτελεί η οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου για την απόκτηση ενός κατάλληλου χώρου στο οποίο θα δημιουργηθεί και θα λειτουργήσει το πρώτο, στην Ελλάδα, Κέντρο Πρώιμης (0 – 5 ετών) Αξιολόγησης, Παρέμβασης αλλά και Έρευνας για Παιδιά με Σύνδρομο Down, καθώς είναι τοις πάσι γνωστή, πλέον, η αναγκαιότητα της Πρώιμης Παρέμβασης στα Παιδιά αυτά και απολύτως συναρτημένη με την αυτονομία τους, την ένταξή τους στο εκπαιδευτικό / κοινωνικό / επαγγελματικό περιβάλλον και την συμμετοχή τους σε παραγωγικές διαδικασίες.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να συνεισφέρετε, με οποιονδήποτε τρόπο, στην εκπλήρωση του παραπάνω σκοπού μας, θα παρακαλούσαμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Ο τραπεζικός λογαριασμός του Συλλόγου μας είναι:

Εθνική Τράπεζα 100/29605671
IBAN GR9501101000000010029605671
Με δικαιούχο την Ηλιαχτίδα

Για τις δωρεές με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό είναι απαραίτητη η ενημέρωσή μας στο τηλέφωνο 210 6713949 ή με αποστολή email: info@iliaktida.gr, προκειμένου να αποσταλεί η σχετική απόδειξη και ευχαριστήρια επιστολή.

Είμαστε έτοιμοι να μετατρέψουμε το Σύλλογό μας σε μια ενεργή μονάδα υποστήριξης – εκπαίδευσης γονέων και παιδιών για τα πρώτα χρόνια της ζωής τους έως τη στιγμή που θα μπορούν να παρακολουθήσουν το κανονικό σχολείο.

Σκοπός μας

Μετά από 27 χρόνια, ο Σύλλογος Ηλιαχτίδα είναι σε θέση να προσφέρει πλέον καλύτερα και πιο συντονισμένα τη βοήθειά του. Εμείς, οι γονείς, έχοντας γνώση και εμπειρία, μπορούμε να καταφέρουμε ακόμα περισσότερα πράγματα και να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί για τα παιδιά μας. Η συλλογική και χρόνια προσπάθεια μας έχει δείξει ότι οφείλουμε να κάνουμε τα εξής:

 • Να αρχίσουμε με την ενημέρωση της κοινωνίας για τα παιδιά με Σύνδρομο Down.
 • Το ίδιο, αλλά σε μεγαλύτερο βαθμό, για τις οικογένειες που έχουν μέλη με Σύνδρομο Down, προσφέροντας στήριξη, ενθάρρυνση, γνώση.
 • Επαφή με τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία με αξιολόγηση της κατάστασής τους και πρώιμη παρέμβαση.
 • Εκπαίδευση των παιδιών με Σύνδρομο Down με συνέχεια, ένταση και διάρκεια.
 • Κοινή προσπάθεια οικογένειας και παιδιού.
 • Παρακολούθηση της ζωής των παιδιών με Σύνδρομο Down από ειδικούς γιατρούς και εκπαιδευτές.
 • Στόχος η ένταξή τους στο κανονικό σχολείο με τα φυσιολογικά παιδιά.

Μπορούμε να κάνουμε πραγματικότητα ό,τι περιγράφουμε παραπάνω έχοντας ένα δικό μας χώρο, έναν χώρο ενημέρωσης και στήριξης των οικογενειών, αλλά και εκπαίδευσης των μικρών παιδιών με Σύνδρομο Down.

Η γνώση και η εμπειρία όλων αυτών των χρόνων, σε συνδιασμό με τη συλλογική προσπάθεια, θα ελαφρύνει κατά πολύ το δύσκολο έργο των οικογενειών για τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους. Στόχος μας είναι η πρώιμη παρέμβαση. Από πολύ μικρή ηλικία να ξεκινήσει σωστά η εκπαίδευση γονέων και παιδιού, ώστε μαζί να ξεπερνούν οποιοδήποτε πρόβλημα και, βάσει συγκεκριμένης μεθόδου, το κάθε παιδί να έχει την καλύτερη δυνατή εξέλιξη.

 

Άμεση προτεραιότητά μας αποτελεί η οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου για την απόκτηση ενός κατάλληλου χώρου στο οποίο θα δημιουργηθεί και θα λειτουργήσει το πρώτο, στην Ελλάδα, Κέντρο Πρώιμης (0 – 5 ετών) Αξιολόγησης, Παρέμβασης αλλά και Έρευνας για Παιδιά με Σύνδρομο Down, καθώς είναι τοις πάσι γνωστή, πλέον, η αναγκαιότητα της Πρώιμης Παρέμβασης στα Παιδιά αυτά και απολύτως συναρτημένη με την αυτονομία τους, την ένταξή τους στο εκπαιδευτικό / κοινωνικό / επαγγελματικό περιβάλλον και την συμμετοχή τους σε παραγωγικές διαδικασίες.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να συνεισφέρετε, με οποιονδήποτε τρόπο, στην εκπλήρωση του παραπάνω σκοπού μας, θα παρακαλούσαμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Είμαστε έτοιμοι να μετατρέψουμε το Σύλλογό μας σε μια ενεργή μονάδα υποστήριξης – εκπαίδευσης γονέων και παιδιών για τα πρώτα χρόνια της ζωής τους έως τη στιγμή που θα μπορούν να παρακολουθήσουν το κανονικό σχολείο.

Η πολιτεία και το Υπουργείο Παιδείας έχουν στραφεί προς αυτή την κατεύθυνση με νέο θεσμικό πλαίσιο στα κανονικά Δημοτικά και Γυμνάσια όπου ήδη τα παιδιά μας φοιτούν και σημειώνουν σπουδαία πρόοδο.

Καταστατικό Ηλιαχτίδας

ΑΡΘΡΟ 1

ΕΠΩΝΥΜΙΑ – ΕΔΡΑ

 

Ιδρύεται σωματείο με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΝΤΑΟΥΝ», με το διακριτικό τίτλο «Ένωση Γονέων – ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ».

Έδρα του σωματείου θα είναι η Αθήνα.

 

ΑΡΘΡΟ 2

ΣΚΟΠΟΣ

 

Το Σωματείο είναι μη κερδοσκοπικό και σκοπός του είναι η ανάληψη κάθε δραστηριότητας που θα βοηθήσει άτομα με Σύνδρομο Ντάουν καθώς και τους γονείς τους. Ενδεικτικά μεταξύ των δραστηριοτήτων του Σωματείου αναφέρονται και οι ακόλουθες:

 

α) Πληροφόρηση και υποστήριξη γονέων και προσώπων που έχουν την επιμέλεια ατόμων με Σ.Ν.

 

β) Ενθάρρυνση και στήριξη ατόμων με Σ.Ν. ώστε να αξιοποιήσουν όλες τις δυνατότητές τους.

 

γ) Εποπτεία και παροχή βοήθειας σε νόμιμους επιμελητές ατόμων με Σ.Ν. τα οποία στερούνται γονέων.

 

δ) Φροντίδα για ένταξη στο κοινωνικό περιβάλλον.

 

ε) Πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού.

 

στ) Εντόπιση των δικαιωμάτων και διεκδίκηση αυτών.

 

ζ) Ίδρυση και λειτουργία σχολών, εργαστηρίων και λεσχών.

 

η) Ενίσχυση επιστημονικών ερευνών και πρακτικών εφαρμογών.

 

θ) Οργανώσεις κοινωνικών εκδηλώσεων για την επιδίωξη σκοπών του Σωματείου.

 

ι) Εκδόσεις.

 

 

 

 

ΑΡΘΡΟ 3

ΜΕΛΗ

 

Τα μέλη του Σωματείου διακρίνονται σε Τακτικά, Συμμετέχοντα, Επίτιμα και Αρωγά.

Τα Συμμετέχοντα, τα Επίτιμα και τα Αρωγά μέλη του Σωματείου ανακηρύσσονται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και μπορούν να συμμετέχουν στις Γενικές Συνελεύσεις χωρίς όμως δικαίωμα ψήφου.

 

Τα Τακτικά μέλη του Σωματείου εκλέγονται από τη Γενική Συνέλευση μετά από πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου και πρέπει να ψηφιστούν από τα 4/5 των παρόντων μελών της Γενικής Συνέλευσης.

Τακτικά μέλη του Σωματείου μπορεί να είναι γονείς και συγγενείς ατόμων με ειδικές ανάγκες και πρόσωπα που μπορούν να συμβάλλουν στους σκοπούς του Σωματείου.

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑ ΜΕΛΗ

Συμμετέχοντα μέλη του Σωματείου μπορεί να είναι γονείς και συγγενείς ατόμων με ειδικές ανάγκες και κάθε πρόσωπο που μπορεί να συμβάλλει στους σκοπούς του Σωματείου και να βοηθήσει στην πραγμάτωση των σκοπών του. Τα Συμμετέχοντα μέλη δεν επιβαρύνονται με καταβολή τακτικής ετήσιας χρηματικής συνδρομής.

 

ΕΠΙΤΙΜΑ ΜΕΛΗ

Ως Επίτιμα μέλη του Σωματείου μπορούν να ανακηρυχθούν φυσικά ή νομικά πρόσωπα τα οποία έχουν συμβάλλει σημαντικά στην προαγωγή του σκοπού του Σωματείου ή έχουν προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες σε αυτό.

 

ΑΡΩΓΑ ΜΕΛΗ

Ως Αρωγά μέλη του Σωματείου μπορούν να ανακηρυχθούν φυσικά ή νομικά πρόσωπα τα οποία ενδιαφέρονται για την προαγωγή του έργου του Σωματείου και την οικονομική του ενίσχυση.

 

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

Τα Τακτικά μέλη λαμβάνουν μέρος στην εν γένει δράση του Σωματείου, βάσει των οδηγιών του Διοικητικού Συμβουλίου και έχουν υποχρέωση να εκτελούν με προθυμία τις εργασίες τις οποίες τους αναθέτουν τα αρμόδια όργανα του Σωματείου, να δείχνουν πνεύμα συναδελφικής συνεργασίας, να παρευρίσκονται στις συνεδριάσεις της Γενικής Συνέλευσης ή άλλων Ειδικών Επιτροπών και να καταβάλλουν έγκαιρα τη συνδρομή τους.

Η ιδιότητα του Τακτικού μέλους παύει να ισχύει στις ακόλουθες περιπτώσεις:

1. Έγγραφη παραίτηση μέλους.

 

2. Διαγραφής μέλους για λόγους αδικαιολόγητης παράλειψης ως προς την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που τους έχει ανατεθεί από το Δ.Σ. Η σχετική απόφαση παίρνεται από το Δ.Σ. και γίνεται τελεσίδικη μετά την επικύρωσή της από τη Γ.Σ.

 

3. Διαγραφής μέλους για λόγους αδικαιολόγητης παράλειψης για την εκπλήρωση των ταμειακών υποχρεώσεών του για δύο συνεχή χρόνια. Η απόφαση, όπως και παραπάνω παίρνεται από το Δ.Σ. και γίνεται τελεσίδικη μετά την επικύρωσή της από τη Γ.Σ. και

 

4. Διαγραφής μέλους για ανάρμοστη συμπεριφορά ή ασυγχώρητη αδιαφορία μετά τη σχετική αιτιολογημένη απόφαση του Δ.Σ. και με ψήφους υπέρ της διαγραφής τουλάχιστον 6 (έξι) από τις 9 (εννέα) των μελών του Δ.Σ. Η απόφαση αυτή κοινοποιείται υποχρεωτικά στον ενδιαφερόμενο αμέσως μετά την επικύρωση των πρακτικών της Γ.Σ. του Σωματείου. Οι παραπάνω ποινές επιβάλλονται μετά από προηγούμενη κλήση σε απολογία του μέλους.

 

ΑΡΘΡΟ 4

ΠΟΡΟΙ

 

Πόροι του Σωματείου είναι:

 

α) Η ετήσια συνδρομή των μελών του (το ύψος της οποίας καθορίζει με απόφασή του το Δ.Σ.).

 

β) Δωρεές κάθε είδους.

 

γ) Τυχόν έσοδα από την κυκλοφορία επιστημονικού περιοδικού ή άλλης έκδοσής του.

 

δ) Δάνεια των μελών του Σωματείου ή τρίτων προς αυτό.

 

ε) Διάφορες επιχορηγήσεις (κρατικές, Ευρωπαϊκής Κοινότητας, διεθνείς, κ.λ.π.)

 

 

 

 

ΑΡΘΡΟ 5

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Το σωματείο διοικείται από το Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο αποτελείται από 9 (εννέα) μέλη εκλεγόμενα από τη Γενική Συνέλευση εκ των Τακτικών μελών του Σωματείου, τα οποία έχουν δικαίωμα ψήφου στην Γενική Συνέλευση. Η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου είναι τριετής. Οι υποψήφιοι για μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου πρέπει να συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις εκλογής των και να γνωστοποιούν εγγράφως εις το Δ.Σ. την υποψηφιότητά τους το αργότερο επτά (7) ημέρες προ της συγκλήσεως της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης. Τα μέλη του Δ.Σ. είναι επανεκλέξιμα.

Το Δ.Σ. μπορεί να παυθεί με απόφαση Έκτακτης Γ.Σ. στην οποία είναι παρόντα τα 2/3 από τα μέλη που δικαιούνται να ψηφίζουν και η οποία αποφασίζει με πλειοψηφία των 4/5 των παρόντων μελών. Τη σύγκληση της Έκτακτης για το σκοπό αυτό Γ.Σ. μπορεί να ζητήσει εγγράφως το 1/5 τουλάχιστον των μελών του σωματείου. Η Έκτακτη Γ.Σ. συγκαλείται υποχρεωτικά από το Δ.Σ. μέσα σε είκοσι (20) ημέρες από τότε που θα ζητηθεί. Σε περίπτωση αμέλειας και αδιαφορίας του Δ.Σ. η Γ.Σ. συγκαλείται από το 1/5 των μελών του Σωματείου και μέσα σε δέκα (10) ημέρες από την εκπνοή της παραπάνω εικοσαήμερης προθεσμίας.

Μετά την παύση του Δ.Σ. κατά τον άνω τρόπο, η Έκτακτη Γ.Σ. συγκαλεί υποχρεωτικά νέα Έκτακτη Γ.Σ. μέσα σε δεκαπέντε (15) ημέρες για την εκλογή του νέου Δ.Σ.

Μέχρις συγκροτήσεως σε σώμα του εκλεγέντος νέου Δ.Σ., υπεύθυνο για τη διαχείριση των τρεχουσών υποθέσεων του σωματείου είναι το απερχόμενο Δ.Σ.

 

Το Δ.Σ. έχει τις εξής αρμοδιότητες:

 

Διοικεί το Σωματείο και μεριμνά για την επίτευξη του σκοπού του και την τήρηση του παρόντος καταστατικού και των αποφάσεων της Γ.Σ.

Εισηγείται την εγγραφή νέων μελών.

Προτείνει τη διαγραφή μελών σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 3 εδ. 2,3 και 4 του παρόντος καταστατικού.

Συγκροτεί όταν κρίνει αναγκαίο Επιτροπές για την μελέτη και προώθηση συγκεκριμένων σκοπών του σωματείου.

Χορηγεί άδειες απουσίας στα μέλη του.

Εξουσιοδοτεί τον Πρόεδρό του να προσλαμβάνει ή να απολύει το προσωπικό του Σωματείου.

Διαχειρίζεται και διαθέτει τους πόρους του Σωματείου μέσα στα όρια του προϋπολογισμού και σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων και του παρόντος καταστατικού.

Συγκαλεί τις Γ.Σ. των μελών του Σωματείου που προβλέπει το άρθρο 11 του παρόντος καταστατικού και συντάσσει τα θέματα ημερησίας διάταξης.

Αναθέτει μερικώς ή ολικώς την άσκηση των δικαιωμάτων του σε ένα ή περισσότερα από τα μέλη του Δ.Σ. ή σε πληρεξούσιους Δικηγόρους.

Προβαίνει σε κάθε άλλη ενέργεια ή πράξη που του έχει ανατεθεί από το νόμο ή το παρόν καταστατικό.

 

Το Δ.Σ. συνεδριάζει τακτικά στην Αθήνα δύο φορές τουλάχιστον το χρόνο, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου του.

Το Δ.Σ. βρίσκεται σε απαρτία, αν δεν ορίζεται διαφορετικά από το νόμο, εφόσον είναι παρόντα 5 (πέντε) τουλάχιστον από τα μέλη του και αποφασίζει για κάθε θέμα της ημερήσιας διάταξης.

Οι αποφάσεις του λαμβάνονται με φανερή ψηφοφορία και με πλειοψηφία των παρόντων μελών του. Σε περίπτωση ισοψηφίας υπερισχύει η ψήφος του Προέδρου ή του νόμιμου αναπληρωτή του. Ειδικά για τις αποφάσεις του Δ.Σ. στις περιπτώσεις α) εκλογής αξιωματούχων του Δ.Σ. και β) διαγραφής μέλους του σωματείου, απαιτείται αυξημένη απαρτία του Δ.Σ. η οποία ορίζεται στην παρουσία επτά (7) τουλάχιστον μελών.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. συγκαλεί και Έκτακτες Συνεδριάσεις του Δ.Σ. κατά την κρίση του και υποχρεωτικά μέσα σε είκοσι (20) ημέρες αν αυτό ζητηθεί εγγράφως από 5 (πέντε) τουλάχιστον μέλη του Δ.Σ.

Οι αποφάσεις του Δ.Σ. καταχωρούνται με ευθύνη του Γενικού Γραμματέα σε ειδικό βιβλίο πράξεων του Δ.Σ. Η καταχώρηση της γνώμης των μειοψηφούντων μελών είναι υποχρεωτική μόνον αν ζητηθεί και διατυπωθεί εγγράφως από αυτά.

Στις αρχαιρεσίες που γίνονται για την ανάδειξη των μελών του Δ.Σ., η Γ.Σ. εκλέγει τρία αναπληρωματικά μέλη του Δ.Σ. που δεν έχουν ανάμειξη στις εργασίες του.

Σε περίπτωση αποχώρησης μέλους του Δ.Σ. λόγω θανάτου, παραίτησης ή παύσης του, τη θέση του καταλαμβάνει το πρώτο κατά σειρά αναπληρωματικό μέλος.

Σε περίπτωση αποχώρησης ή παραίτησης περισσότερων από τρία (3) μέλη ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ή ο νόμιμος αναπληρωτής του συγκαλεί μέσα σε είκοσι μέρες από την αποχώρηση ή την αποδοχή των παραιτήσεων, Έκτακτη Γ.Σ. που εκλέγει νέα μέλη για τη συμπλήρωση του Δ.Σ. και αντικατάσταση των αποχωρησάντων ή παραιτηθέντων μελών και με τον όρο ότι το νέο μέλος που πήρε τις περισσότερες ψήφους θα αντικαθιστά το νεότερο σε θητεία από τα παραιτηθέντα ή αποχωρήσαντα μέλη κ.ο.κ.

Ο Πρόεδρος μπορεί για λογαριασμό του Δ.Σ. να υποβάλλει ομαδική παραίτηση σε Έκτακτη Γ.Σ., που συγκαλείται ειδικά για το σκοπό αυτό, η οποία αποφασίζει για την αποδοχή ή όχι της παραίτησης του Δ.Σ. και η οποία σε περίπτωση της παραίτησης προβαίνει στην εκλογή νέου Δ.Σ.

Μέλος του Δ.Σ. που απουσιάζει αδικαιολόγητα σε τρεις (3) τουλάχιστον συνεχείς συνεδριάσεις του αποβάλλει την ιδιότητά του με απόφαση του Δ.Σ. και αντικαθίσταται σύμφωνα με τη διαδικασία του παρόντος άρθρου. Αυτονόητο είναι ότι αν κάποιος παύσει να είναι μέλος του Σωματείου δεν μπορεί να παραμείνει και μέλος του Δ.Σ.

 

ΑΡΘΡΟ 6

ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ

 

α) Το Δ.Σ. μέσα σε δεκαπέντε (15) το αργότερο ημέρες από τις αρχαιρεσίες και ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου του απερχομένου Δ.Σ., συνέρχεται για τη συγκρότησή του σε σώμα και εκλέγει μεταξύ των μελών του Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο, Γενικό Γραμματέα και Ταμία.

β) Σε περίπτωση αποχώρησης από το Δ.Σ. κάποιου αξιωματούχου ή παραίτηση αξιωματούχου, το Δ.Σ. εκλέγει νέο αξιωματούχο.

 

ΑΡΘΡΟ 7

ΠΡΟΕΔΡΟΣ – ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.:

α) Προεδρεύει στις συνεδριάσεις του Δ.Σ.

β) Εκπροσωπεί το Σωματείο ενώπιον των Δικαστηρίων και κάθε άλλης Αρχής.

γ) Δεσμεύει στις συναλλαγές το Σωματείο με την υπογραφή του και με την υπογραφή ενός από τα μέλη του Δ.Σ. που έχει εξουσιοδοτηθεί να συνυπογράφει με τον Πρόεδρο.

δ) Συντάσσει τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του Δ.Σ.

ε) Συγκαλεί το Δ.Σ.

στ) Εισηγείται τη λήψη κάθε πρόσφορου μέτρου, που αφορά στην πρόοδο του Σωματείου ή στην υλοποίηση του σκοπού του.

ζ) Με ειδική κάθε φορά εξουσιοδότηση του Δ.Σ. προσλαμβάνει ή απολύει το προσωπικό του Σωματείου.

η) Υπογράφει όλα τα έγγραφα που αποστέλλει το Δ.Σ.

θ) Εκδίδει αντίγραφα των πράξεων του Δ.Σ. ή των Γ.Σ.

 

Τον Πρόεδρο σε περίπτωση κωλύματος ή απουσίας, τον αναπληρώνει για κάθε αρμοδιότητά του ο Αντιπρόεδρος, τον οποίο σε περίπτωση κωλύματος ή απουσίας τον αναπληρώνει ένα από τα μέλη του Δ.Σ., που ορίζεται ειδικά για αυτό από το Δ.Σ.

 

ΑΡΘΡΟ 8

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Ο Γενικός Γραμματέας:

α) Συντάσσει και συνυπογράφει με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. τα πρακτικά των Συνελεύσεων και των Συνεδριάσεων του Δ.Σ.

β) Συγκαλεί με εντολή του Προέδρου τις Γ.Σ. και το Δ.Σ.

γ) Συντάσσει κάθε φορά μαζί με τον Πρόεδρο την ημερήσια διάταξη των Συνεδριάσεων του Δ.Σ. και των Γ.Σ.

δ) Φυλάσσει τα έγγραφα και τη σφραγίδα του Σωματείου.

ε) Επιβλέπει την εργασία της Γραμματείας του Σωματείου.

 

Το Γενικό Γραμματέα σε περίπτωση κωλύματος ή απουσίας του, αναπληρώνει άλλο μέλος του Δ.Σ., που ορίζεται ειδικά για το σκοπό αυτό από το Δ.Σ.

 

ΑΡΘΡΟ 9

ΤΑΜΙΑΣ

 

Ο Ταμίας:

α) Εισπράττει κάθε έσοδο του Σωματείου και υπογράφει τις σχετικές διπλότυπες αποδείξεις.

β) Εκτελεί τις διάφορες πληρωμές βάσει των εντολών του Δ.Σ. και των νομίμων δικαιολογητικών.

γ) Έχει στη διάθεση του Δ.Σ. κατάσταση με όλα τα οικονομικά στοιχεία του Σωματείου.

δ) Έχει την εποπτεία κάθε εργασίας οικονομικού χαρακτήρα του Σωματείου.

 

Τον Ταμία σε περίπτωση κωλύματος ή απουσίας του, αναπληρώνει άλλο μέλος του Δ.Σ., που ορίζεται ειδικά γι’ αυτό το σκοπό από το Δ.Σ.

Ο Ταμίας τηρεί Τραπεζικό Λογαριασμό στον οποίο, σύμφωνα με το άρθρο 16 ΝΔ 795/1971, καταθέτει στο όνομα του Σωματείου κάθε ταμειακό υπόλοιπο, που υπερβαίνει το ποσό των (100.000 δρχ. και ήδη) 293,47 ευρώ. Η ανάληψη των χρημάτων, που έχουν κατατεθεί γίνεται από τους νομίμους εκπροσώπους του Σωματείου που το δεσμεύουν με την υπογραφή τους ή με απόφαση του Δ.Σ., το οποίο μπορεί να δίδει κάθε φορά ειδική εντολή για την ανάληψή τους σε ένα ή περισσότερα μέλη του.

 

ΑΡΘΡΟ 10

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

 

Το Δ.Σ. προβαίνει στη σύσταση Ειδικών Επιτροπών αποτελούμενων κατά την κρίση του από κάθε είδους μέλη του Σωματείου ή και μέλη του Δ.Σ., στις οποίες αναθέτει την οργάνωση και διεκπεραίωση ειδικών και ρητά καθοριζόμενων εργασιών, σχετικών με τους σκοπούς του Σωματείου.

 

ΑΡΘΡΟ 11

ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

 

α) Οι Γενικές Συνελεύσεις διακρίνονται σε Τακτικές και Έκτακτες.

Οι Τακτικές Γ.Σ. συγκαλούνται μία φορά το χρόνο, οι δε Έκτακτες όταν κρίνεται απαραίτητο από το Δ.Σ. ή μετά από σχετική έγγραφη αίτηση προς το Δ.Σ. του 1/10 τουλάχιστον των Τακτικών μελών και μέσα σε προθεσμία το αργότερο ενός μηνός από τότε που θα ζητηθεί.

β) Η σύγκληση των Γ.Σ. γίνεται μετά από έγγραφες προσωπικές προσκλήσεις προς όλα τα Τακτικά μέλη, οι οποίες αποστέλλονται δέκα (10) τουλάχιστον ημέρες πριν από τη Συνέλευση. Δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στη Γ.Σ. έχουν όσα Τακτικά μέλη έχουν εκπληρώσει τις ταμειακές τους υποχρεώσεις προς το Σωματείο.

γ) Η Γ.Σ. ευρίσκεται σε απαρτία όταν είναι παρόντα περισσότερα από τα μισά Τακτικά μέλη του Σωματείου, που έχουν δικαίωμα ψήφου, εκτός από τις περιπτώσεις για τις οποίες ο νόμος ή το παρόν καταστατικό ορίζουν αλλιώς (ειδική απαρτία).

Σε περίπτωση κατά την οποία δεν επιτυγχάνεται απαρτία στην πρώτη συνεδρίαση της Γ.Σ., συγκαλείται νέα μέσα σε δέκα (10) ημέρες, η οποία άσχετα με τον αριθμό των παρόντων μελών, θεωρείται ότι ευρίσκεται σε απαρτία, εκτός από τις περιπτώσεις, που προβλέπονται στα άρθρα 13 και 14 του παρόντος Καταστατικού.

δ) Οι αποφάσεις της Γ.Σ. παίρνονται με πλειοψηφία των παρόντων μελών.

ε) Η ψηφοφορία είναι υποχρεωτικά μυστική στις παρακάτω περιπτώσεις:

1. Διαγραφής μέλους του Σωματείου σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 3 του παρόντος.

2. Εκλογής μέλους του Δ.Σ. σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 5 του παρόντος.

3. Παύσης του Δ.Σ. σύμφωνα με τα οριζόμενα στο παρόν Καταστατικό.

ζ) Στις Γ.Σ. προεδρεύει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Χρέη Γραμματέως σ’ αυτές εκτελεί ο Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. εκτός από τις περιπτώσεις:

1. Της ετήσιας Γ.Σ. στην οποία λογοδοτεί το απερχόμενο Δ.Σ. και

2. Των Εκτάκτων Γ.Σ. για την παύση ολόκληρου του Δ.Σ. βάσει του παρόντος καταστατικού. Στις παραπάνω δύο περιπτώσεις ορίζεται από τη Γ.Σ. Πρόεδρος και Γραμματέας της.

 

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ

Στην Τακτική Γ.Σ. γίνονται οι αρχαιρεσίες για την εκλογή Τακτικών και Αναπληρωματικών μελών του Δ.Σ.

Ειδικά για τις αρχαιρεσίες των μελών του Δ.Σ., η Γ.Σ ορίζει μετά από πρόταση του Προέδρου της, τριμελή Εφορευτική Επιτροπή, η οποία εποπτεύει τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών και συντάσσει σχετικό πρωτόκολλο εκλογής.

Η εκλογή των νέων Τακτικών και Αναπληρωματικών μελών του Δ.Σ. γίνεται με μυστική ψηφοφορία και χρησιμοποιούνται δύο ψηφοδέλτια. Ένα για την εκλογή των Τακτικών μελών και ένα για την εκλογή των Αναπληρωματικών μελών.

Στα ψηφοδέλτια αναγράφονται με αλφαβητική σειρά τα ονόματα των υποψηφίων. Τα ψηφοδέλτια είναι έγκυρα, όταν οι σταυροί προτίμησης που τίθενται σε αυτά δεν υπερβαίνουν τον αριθμό που απαιτείται για τη συμπλήρωση εννέα-μελούς Δ.Σ. ή των τριών (3) Αναπληρωματικών μελών.

Και τα δύο ψηφοδέλτια μπαίνουν στον ίδιο φάκελο, που φέρει τη σφραγίδα του Σωματείου και παραδίδονται στην Εφορευτική Επιτροπή.

Η Εφορευτική Επιτροπή, αφού τελειώσει η ψηφοφορία και συντάξει το σχετικό πρωτόκολλο διαλογής των ψήφων, προβαίνει στην ανακοίνωση των ονομάτων των υποψηφίων, που πλειοψήφησαν (χωριστά για τα Τακτικά και χωριστά για τα Αναπληρωματικά) οι οποίοι και θεωρούνται εκλεγέντα μέλη του Δ.Σ.

 

Μέλος του Σωματείου που έχει δικαίωμα ψήφου, μπορεί να εκπροσωπηθεί σε Τακτική ή Έκτακτη Γ.Σ. από άλλο μέρος του Σωματείου, το οποίο παρίσταται αυτοπροσώπως στη Συνέλευση και έχει ειδική έγγραφη εξουσιοδότηση γι’ αυτό. Κανένα όμως από τα παρόντα μέλη στις Γ.Σ. δεν μπορεί να εκπροσωπεί το δικαίωμα ψήφου περισσοτέρων από δύο (2) απόντων ή κωλυόμενων μελών του Σωματείου.

 

 

 

 

 

ΑΡΘΡΟ 12

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

Η ετήσια Τακτική Γ.Σ. εκλέγει μεταξύ των μελών του σωματείου τριμελή Ελεγκτική Επιτροπή.

Η θητεία της Ελεγκτικής Επιτροπής είναι διάρκειας ενός (1) έτους και επιφορτίζεται με τον έλεγχο της οικονομικής διαχείρισης των εσόδων και των πόρων του Σωματείου από κάθε πηγή, καθώς και των δαπανών, οι οποίες πραγματοποιούνται.

Η Ελεγκτική Επιτροπή έχει δικαίωμα να εξετάσει οποτεδήποτε έγγραφα και βιβλία του Σωματείου και οφείλει να συντάσσει κάθε χρόνο έκθεση για τη διαχείριση του Δ.Σ. και να την υποβάλλει μέσω του Δ.Σ. στη Γ.Σ.

Η Ελεγκτική Επιτροπή, στην πρώτη μετά την εκλογή της συνεδρίαση, εκλέγει τον Πρόεδρό της. Ο ισολογισμός για κάθε έτος, ο προϋπολογισμός του επόμενου, καθώς και η έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής υποβάλλονται υποχρεωτικά για έγκριση στη Γ.Σ. μέσα σε ένα τρίμηνο από τη λήξη του οικονομικού έτους.

Το διαχειριστικό έτος αρχίζει την 1η Ιανουαρίου και λήγει την 31η Δεκεμβρίου του ίδιου έτους.

Ο ισολογισμός και ο απολογισμός συντάσσονται για κάθε διαχειριστικό έτος. Μετά την έγκρισή τους από τη Γ.Σ. υποβάλλονται, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 7 του Ν.Δ. 795/1971, στο Πρωτοδικείο Αθηνών μαζί με τον πίνακα των μελών του Δ.Σ., στον οποίο αναγράφεται, εκτός από το όνομά τους, το επάγγελμα και η διεύθυνση της κατοικίας τους.

Επίσης το Δ.Σ. είναι υποχρεωμένο να υποβάλλει στο αρμόδιο Υπουργείο, σύμφωνα με τα άρθρα 26, 27 και 28 του Ν.Δ. 795/1971:

α) Αντίγραφο του ισολογισμού και του απολογισμού κάθε διαχειριστικής χρήσης καθώς και έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής, μέσα σε ένα μήνα από την έγκρισή τους από τη Γ.Σ. και

β) Πίνακα των μελών του Δ.Σ. μετά από κάθε συγκρότηση ή μεταβολή του, που περιέχει όνομα, επάγγελμα και διεύθυνση της κατοικίας των μελών, καθώς και αντίγραφο των πρακτικών των αρχαιρεσιών μέσα σε ένα μήνα από την συγκρότηση ή μεταβολή του Δ.Σ.

 

ΑΡΘΡΟ 13

 

Η μεταβίβαση ή η απόκτηση από το σωματείο ακινήτων ή κινητών σημαντικής αξίας, γίνεται πάντοτε μετά από έγκριση της Γ.Σ., η οποία πρέπει να λαμβάνεται με την αυξημένη απαρτία και πλειοψηφία του κατωτέρου άρθρου 14. Η εκμετάλλευση της περιουσίας του Σωματείου δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συνεπάγεται την ανάμιξη του σωματείου σε κερδοσκοπική επιχείρηση ή τη λήψη προμήθειας κατά τη διενέργεια πράξεων εκμετάλλευσης της περιουσίας της, σύμφωνα με το άρθρο 18 του Ν.Δ. 795/1971.

 

ΑΡΘΡΟ 14

 

α) Για την τροποποίηση του παρόντος καταστατικού ή για τη διάλυση του Σωματείου αποφασίζει η Γ.Σ. Σύμφωνα με το άρθρο 99 του Α.Κ. απαιτείται η παρουσία του ½ τουλάχιστον των μελών και πλειοψηφία των ¾ των παρόντων.

β) Όπως επιβάλλεται και από το άρθρο 8 του Ν.Δ. 795/1971, για τη συμμετοχή των μελών στις Γ.Σ. απαιτείται η προηγούμενη εκπλήρωση κάθε οικονομικής υποχρέωσης που ορίζει το καταστατικό.

Σε συνδυασμό και με το άρθρο 98 του Α.Κ., δεν έχει δικαίωμα ψήφου στη Γ.Σ. μέλος, αν η απόφαση της Γ.Σ. αφορά επιχείρηση, δικαιοπραξία ή την έναρξη ή κατάργηση δίκης μεταξύ του Σωματείου και του μέλους αυτού ή της συζύγου ή συγγενής εξ αίματος μέχρι και τρίτου βαθμού.

 

ΑΡΘΡΟ 15

 

Μετά τη διάλυση του Σωματείου η περιουσία που έχει απομείνει, περιέρχεται μετά από απόφαση της Γ.Σ. σε άλλο Σωματείο ή ίδρυμα που επιδιώκει τον ίδιο ή παρεμφερή σκοπό.

 

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ Α΄ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΕΩΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ

 

Στην Αθήνα σήμερα 16 Νοεμβρίου 1995 ημέρα Πέμπτη και ώρα 6μ.μ. συνήλθαμε οι κατωτέρω υπογράφοντες στο Δικηγορικό Γραφείο του Δικηγόρου Αθηνών Μιχαήλ Δημ. Αντωνόπουλου, οδός Ιπποκράτους, αριθ. 31, Αθήνα και ομόφωνα αποφασίσαμε τα ακόλουθα:

α) Ιδρύομεν Σωματείο μη κερδοσκοπικό με σκοπό τον ανωτέρω αναφερόμενον και με έδρα αυτού την Αθήνα, οδός Ιπποκράτους, αριθ. 31, το οποίο έχει επωνυμία « ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΝΤΑΟΥΝ – ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ».

β) Ψηφίζουμε και εγκρίνουμε ομόφωνα το ανωτέρω καταστατικό του Σωματείου αυτού, το οποίο συνετάγη από εμάς και αποτελείται από τα ανωτέρω 15 άρθρα του.

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ Β΄ ΕΚΛΟΓΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕΛΩΝ ΑΥΤΗΣ

 

Εν συνεχεία και μετά την σύνταξη, κατάρτιση και ομόφωνη έγκριση του άνω καταστατικού, έγινε αμέσως μετά στον ίδιο χώρο ψηφοφορία προκειμένου να εκλεγεί προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του Σωματείου, η οποία θα ενεργήσει τα νόμιμα διά την αναγνώριση και δημοσίευση του Σωματείου και του Καταστατικού του και να διοικεί προσωρινώς τούτο μέχρις αναδείξεως τακτικής Διοικήσεως αυτού.

Εκ της γενομένης ψηφοφορίας ομοφώνως και παμψηφεί εξελέγει από τα ιδρυτικά μέλη η κατωτέρω πενταμελής προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή:

ΠΙΝΑΚΑΣ

Μιχαήλ Δημ. Αντωνόπουλος, Δικηγόρος Αθηνών, κάτοικος Αθηνών, Ιπποκράτους 31.

Ιόλη – Ιωάννα Αντωνοπούλου – Συρεγγέλα, Οικιακά, κάτοικος Αθηνών, Εμμ. Ροϊδη 5Α, Ψυχικό.

Μαρία Βασιλικού – Μπουλούγαρη, Δικηγόρος, κάτοικος Αθηνών, Πλατεία Αγ. Τριάδος 9, Αργυρούπολη.

Ελένη Τριανταφύλλου – Αντωνοπούλου, Βιολόγος, κάτοικος Αθηνών, Διονύσου 52, Χαλάνδρι.

Ιωάννα σύζ. Γ. Τσοκοπούλου, Συνταξιούχος Ε.Τ.Ε., κάτοικος Αθηνών, Λυκαβητού 25.

 

Αθήνα, 16 Νοεμβρίου 1995

 

ΤΑ ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

 

1) Μιχαήλ Δημ. Αντωνόπουλος, Δικηγόρος, οδός Ροϊδη 5Α, Παλαιό Ψυχικό.

2) Ιόλη – Ιωάννα Αντωνοπούλου – Συρεγγέλα, Οικιακά, οδός Ροϊδη 5Α, Παλαιό Ψυχικό.

3) Γεώργιος Βασιλείου Τσοκόπουλος, τηλ. 210 3637316, οδός Λυκαβητού 25, Αθήνα.

4) Ιωάννα Γεωργίου Τσοκοπούλου, Συνταξιούχος Ε.Τ.Ε., οδός Λυκαβητού 25, Αθήνα.

5) Ιωάννης Δημητρίου Παπαδημητρίου, Καθηγητής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Αθηνών, οδός Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 76, Αθήνα.

6) Κωνσταντίνος Γ. Πάγκαλος, Γενετιστής – Παιδίατρος, οδός Βασιλίσσης Σοφίας 86, Αθήνα.

7) Μαρία Αντωνοπούλου – Τζαβέλα, Φιλόλογος – Κοινωνιολόγος, οδός Πλάτωνος 35, Κηφισιά.

8) Παναγιώτα – Αντωνοπούλου – Σίνου, Αρχιτέκτων, οδός Δεξαμενής 30, Κηφισιά.

9) Δημήτριος Μιχαήλ Αντωνόπουλος, Χημικός Μηχανικός, οδός Βασιλέως Γεωργίου 17, Φιλοθέη.

10) Ελένη Αντωνοπούλου – Τριανταφύλλου, Βιολόγος, οδός Διονύσου 52, Χαλάνδρι.

11) Νικόλαος Αριστείδου Τσατσούλης, Οικονομολόγος, οδός Ροϊδη 5Α, Παλαιό Ψυχικό.

12) Δημήτριος Χοντρογιάννης, Αρχιτέκτων, οδός Μοισιόδακος 24, Νέα Φιλοθέη.

13) Μαίρη Ξηρόκωστα – Ιατρίδη, Καθηγήτρια Παιδαγωγικής, οδός Χρυσοστόμου Σμύρνης 61, Νέο Ψυχικό.

14) Ντίνα Κότσαλη, Οικιακά, οδός Ελπίδος 12, Νέο Ηράκλειο.

15) Αθηνά Γερμανού – Σωτηροπούλου, Αρχιτέκτων, οδός Καλλιδρομίου 73, Αθήνα.

16) Ιάκωβος Στεφάνου Καμπανέλλης, Συγγραφέας, οδός Κύπρου 23 – 25, Αθήνα.

17) Ελένη Μπιμπίκου – Αντωνιάδη, Καθηγήτρια Παν/μίου, οδός Ξενοκράτους 1 και Λουκιανού.

18) Παναγιώτα Σιότροπου – Γεωργίου, Χαράκτρια – Ζωγράφος, οδός Σκρα 2, Φιλοθέη.

19) Γεώργιος Γεωργίου, Γλύπτης – Κεραμίστας, οδός Σκρα 2, Φιλοθέη.

20) Μαρία Θεοτόκη – Τόγια, Μεταφράστρια – Διερμηνέας, οδός Παπάγου 4, Εκάλη.

21) Μαρία Βασιλικού – Μπουλούγαρη, Δικηγόρος, Πλατεία Αγίας Τριάδος 9, Αργυρούπολη.

22) Ευστάθιος Γεωργίου Τριανταφύλλου, Πολιτικός Μηχανικός, οδός Διονύσου 52, Χαλάνδρι.

23) Γεώργιος Πάνου Ορφανός, Γεωλόγος, οδός Παπαφλέσσα 9, Νέα Ερυθραία.

24) Μυρτώ Χαραλάμπους Ακρίτα, Ιστορικός, οδός Υψηλάντου 37, Αθήνα.

 

(Ακολουθούν υπογραφές και η σφραγίδα του Σωματείου)

 

—————————————————-

Αριθμός Μητρώου Σωματείου 20728

Αριθμός Απόφ. Αναγνώρισης 1872/96